Däck

Tips, fakta och vägledning om däck

Däck online - fakta och tips

Köp hellre sommardäck än vinterdäck online. Vinterdäck måste väljas med omsorg och gummiblandningen måste anpassas till nordiskt klimat. Erkänt bra märken kan köpas online - helt riskfritt.

Den mest populära svenska återförsäljaren av däck på nätet heter Däck Online. Priserna inkluderar moms och frakt, men inte montering. Du som köper bildäck online (eller mc däck online) får ibland möjligheten att skriva in ditt registreringsnummer, varefter en lista med passande däck dyker upp. Lita emellertid inte på att bilregistret alltid tillhandahåller rätt information om din bils däckstorlek – därför är det säkrast att mata in däckstorleken manuellt.

Billiga däck online

Många frestas av att köpa billiga däck online utan att tänka på att kostnader för montering och balansering tillkommer i efterhand. Eftersom många däckföretag erbjuder gratis montering och balansering vid köp av nya däck, kan det hända att ett däckköp på nätet blir dyrare än ett köp hos fysisk återförsäljare.

Köp däck online – med viss reservation

Kolla upp returrätt och ångerrätt i samband med ditt däckköp online. Om du måste handla däck online är det bra att du läser recensioner om däcket i förväg – täck dock på att dessa alltid är subjektiva.

Köp hellre sommardäck än vinterdäck online. Vinterdäcken måste vara anpassade till vårt klimat och billiga vinterdäck som tillverkats i Asien är inte lämpliga för vårt klimat. Inte ens etablerade nätbutiker upplyser om däckens gummiblandning och ursprungsland.

Reklamlänkar