Däck

Tips, fakta och vägledning om däck

Goodyear däck - fakta och tips

Goodyear är kanske den däcktillverkare som är mest känd i världen för sina kvalitetsdäck. Goodyear erbjuder en stor mängd däck av högst varierande dimensioner – bra för dig som har en ovanlig däckstorlek.

Amerikanska Goodyear tillverkar däck i det övre kvalitetssegmentet – gummiblandningar och köregenskaper är utmärkta, särskilt hos Goodyears sommardäck. Möjligtvis är tillverkare som Nokian och Gislaved bättre på vinterdäck för just nordiskt klimat (dubbdäck) – trots att Goodyear Ultra Grip Extrem också är ett mycket bra dubbdäck. Goodyear tillverkar även bra friktionsdäck (t.ex. Ultra Grip Performance 2) och sommardäck (Goodyear Eagle F1 är ett av många exempel på det senare).

Goodyear på nya bilar

Goodyear tillverkar däck av hög klass - många biltillverkare - däribland flera tyska märken som VW, BMW, Audi och Mercedes – väljer t.ex. att originalutrusta sina bilmodeller med Goodyear däck; detta trots mängden tyska kvalitetsdäck på marknaden.

Goodyear – kvalitetsdäck

Goodyear brukar oftast – rent kvalitetsmässig – jämföras med märken som Continental, Michelin och Nokian. Alla dessa tillverkare säljer däck i ungefär samma prisklass. Den enda skillnaden är att Goodyear har betydligt fler däck i sitt modellsortiment än t.ex. Nokian – även du som har en bil med en ovanlig däckdimension borde således hitta ett passande däck från Goodyear.

Reklamlänkar