Däck

Tips, fakta och vägledning om däck

Köpa däck - fakta och tips

Köp däck först när du noga kollat upp vilken däckdimension du behöver samt var däcken är billigast. Kanske lönar det sig rent av att köpa däck utomlands?

Idag är det vanligt att köpa däck på nätet. Hos flera återförsäljare på nätet kan du enkelt skriva in ditt registreringsnummer, varefter du får en lista på däck som passar din bil. Men se upp! Ifall din bil inte är utrustad med originalfälgar riskerar du att få hem fel däck ifall du inte kollar upp vilken däckdimension du faktiskt behöver. Kolla alltid däckdimensionen på dina gamla däck innan du köper nya däck – lita inte på den information som finns om din bil i Vägverkets fordonsregister.

Var köpa billiga däck?

Använd dig gärna av prisjämförande hemsidor för att hitta de billigaste däcken av en viss tillverkare. Att köpa däck online brukar löna sig – förutsatt att montering ingår i priset på någon fysisk verkstad. Däckonline har t.ex. låtit sina kunder köpa däck på nätet. Däcken levererades till närmaste fysiska monteringsställe, där monteringen ägde rum – gratis – direkt efter leverans. Ifall monteringen inte ingår i priset kan du räkna med ett påslag på ca 150 kr per däck.

Köpa däck i Tyskland

Många sydsvenskar väljer att ta sig till Tyskland för att köpa sprit, matvaror och andra förnödenheter. Att köpa däck i Tyskland är ibland billigare än hemmavid – inte minst kvalitetsmärkena Kleber, Continental och Fulda brukar vara prisvärda. Friktionsdäck är likaså billiga – dubbdäck är däremot nästintill omöjliga att få tag på. För den som orkar offra lite extra för att köpa billiga däck är Polen att rekommendera – i Polen kan du komma över kvalitetsdäck för samma pengar som du betalar för lågprisdäck i Sverige. Montering ingår allt som oftast hos polska däckfirmor – tidsbokning är sällan något krav.

Reklamlänkar