Däck

Tips, fakta och vägledning om däck

Dayton däck - fakta och tips

Du som ska köpa däck från Dayton bör helst satsa på sommardäck. Vinterdäcken kan du glömma – många konsumenter vittnar om dubbar som ramlar av redan under inkörningsperioden.

Dayton däck är en av många lågprisaktörer på däckmarknaden. Företaget erbjuder såväl dubbdäck, friktionsdäck och sommardäck till halva priset jämfört med däck från kvalitetstillverkare som Michelin, Goodyear och Continental.

Kolla tillverkningsland på Dayton däck innan köp

Dayton är en spansk däcktillverkare och de flesta däck från Dayton är också tillverkade i just Spanien. Men kolla upp tillverkningsland för säkerhets skull – enligt många konsumenter är en del däckmodeller från Dayton tillverkade i fabriker utanför Europa. Dayton gör inte anspråk på att vara annat än ett lågprismärke. Inte ens spanjorerna själva tillskriver däcket något större värde – ett av många i raden av billiga bildäck. Att nya bilar från Seat sällan är utrustade med Dayton förklarar kanske – mer än något annat - spanjorernas egen syn på tillverkaren.

Dayton bäst på sommardäck

På dacktest.com erbjuds konsumenter betygsätta däck av olika märken och modeller. Däck från Dayton får i regel låga betyg – sämst betyg får vinterdäcken. Dubbar som ramlar av, däck som hårdnar i sträng kyla och dålig bromsverkan på is hör till de vanligaste kommentarerna. Att köpa ett spansktillverkat dubbdäck är inte att rekommendera, tycker de allra flesta. Däremot är sommardäck från Dayton i klass med mera kända mellaneuropeiska däcktillverkare såsom Fulda, Debica och Kormoran, åtminstone om kunden får bestämma.

Reklamlänkar