Däck

Tips, fakta och vägledning om däck

Nordman däck - fakta och tips

Nordman däck är ett lågprisdäck av högre klass än många medelmåttiga däcktillverkare. Nordman är nämligen en budgetvariant av Nokian däck. Och då kan man ju inte vara hur usel som helst.

Nordman däck är att betrakta som ett lågprismärke inom däckbranschen, dock är däck från Nordman avsevärt mycket bättre än alla tänkbara kinadäck som översvämmar däckmarknaden. Nordman däck har visat sig hålla måttet i olika test – det har delvis att göra med att däcken är tillverkade för nordiskt klimat. Både vinter- och sommardäck har en gummiblandning som utarbetats för att hålla i Norden. Att köpa vinterdäck från Nordman är därför ett säkert kort.

Nordman däck – budgetvariant av Nokian

Nordman däck är budgetvarianten av Nokian. Däcken tillverkas av Nokian Group och finns med i originalkataloger med däck från den förstnämnda tillverkaren. Kvaliteten är relativt hög och många däck från Nordman är dessutom tillverkade i Finland. Inte att jämföra med billiga kinadäck.

Äldre Nokian blir moderna Nordman

Kort och gott kan man säga att Nordman är samma som Nokian till ett bättre pris. Mönster och gummiblandningar från äldre modeller av Nokian tillverkas under namnet Nordman så fort en ny variant av Nokian kommit ut på marknaden. Med andra ord kan man säga att Nordman erbjuder redan beprövad däckkonst från det kända Nokian. Den som vill ha den senaste däcktekniken från den finska kvalitetstillverkaren måste dock köpa originalet – eller vänta något år tills däcket byter namn till Nordman.

Reklamlänkar